Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son yarışı, kısa adı İKOK olan İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından 05 Kasım günü Körfez Karting Pisti’nde yapıldı. Mini kategoride Zekai Özen Formula Junior’da Mert Dalkıran, Formula Senior’da Berkay Besler, Formula Masters’da Mehmet Çınar günü ve sezonu birincilikle tamamlayan sporcular oldular…

05 Kasım Cumartesi günü antrenman ve sıralama turları ile başlayan organizasyonda, tüm kategorilerde 3’er yarış koşuldu ve klasman belirlendi.

7-12 yaş arası sporculara açık Mini kategoride 7 sporcu arasında büyük çekişme yaşandı. Zekai Özen’in birinciliği ile sonuçlanan bu kategoride ikinciliği Ömer Asaf Kolotve üçüncülüğü de Kerim Sulyak elde etti. Şampiyonluk şansı bulunan isimlerden Ömer Asaf Kolot ile Zekai Özen arasındaki puan savaşını 1 puan farkla Özen kazandı ve 2016 Türkiye Karting Mini Kategori Şampiyonluğu’nu kazanan isim oldu.

Formula Junior kategorisinde bu sezon FIA CIK Karting Academy’de ülkemizi temsil eden Mert Dalkıran birinciliğe ve kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu’na uzanmayı başarırken, onu genç kadın sporcu Kocaeli bölgesinden İzel Karasu izledi.

Formula Senior kategorisinde milli sporcu Berkay Besler günün 3 yarışın ikisini kazanmayı başardı ve birinciliği elde etti. Bir diğer milli sporcu Mert Dalkıran günü ikinci sırada tamamlarken, genç sporculardan Gün Taşdelen günün üçüncüsü oldu. Besler bu birincilikle, üstüste 5.kez Türkiye Karting Şampiyonluğu’nu elde etmiş oldu..

Formula Masters kategorisinde Mehmet Çınar 3 yarışın ikisini kazanarak günün birincisi olurken, geçen yılın şampiyonu İzmir’den Mehmet Yaman ikinci ve Cem Yudulmaz ise üçüncü olarak tamamladı. Mehmet Çınar, bu birincilikle sezonu Formula Master’da şampiyon olarak tamamlamayı başardı.