Nissan 2016 yılında yüzde 2,5 büyüme ile 5.559.902 otomobil ve ticari araç ile rekor seviyede satış gerçekleştirdi. Şirket ABD ve Çin’de sırasıyla yüzde 5,4 ve 8,4’lük büyüme kaydederek her iki pazarda da yeni rekor kırdı.

 

Türk otomotiv pazarının bir önceki yıla göre yüzde 1,6 büyüdüğü bir yılda, Nissan Türkiye, yüzde 21 büyüme ile hem pazar payını önemli oranda artırdı, hem de sene başında hedeflediği yüzde 10 büyüme hedefini ikiye katlamış oldu. Otomotiv sektöründe yaşanan ÖTV artışı, kurlardaki sert dalgalanmaya rağmen 2016 yılında 32 bin 53 adet araç satışı ile bir rekora imza atan Nissan, 2015 yılında yüzde 2,73 olan pazar payını yüzde 3,26’ya çıkardı.

Nissan SUV ailesinin vazgeçilmezleri Qashqai ve X-Trail, Nissan’ın dünyada ve Türkiye’de en çok ses getiren modelleri oldu. JATO 2016 yılı verilerine göre dünyada en çok satılan SUV Nissan X-Trail olurken, aynı zamanda dünyanın en çok satan 5. Modeli olarak da yerini aldı. 2016 yılında 18 bin 365 adet satış ile Nissan Qashqai ise Türkiye’de en çok satılan SUV olma başarısını yakaladı.

 

Nissan’ın bir başka önemli ürünü olan, geniş kitlelerin kullanımına sunulan ilk seri üretim elektrikli otomobili Nissan LEAF 2010 Aralık ayındaki lansmanından bu yana 250 binden fazla satış kaydederek dünyanın en çok tercih edilen elektrikli aracı oldu.

 

 

 

 

 

Renault Nissan İttifakının Önemli Başarısı

 

Tüm dünyada toplam 9,96 milyon adet araç satışı gerçekleştiren Renault-Nissan İttifakı 2016 yılında önemli bir büyüme kaydetti. Geçen yıl ittifaka ait markaların toplam satışları dünyada satılan her dokuz otomobilin birine denk geliyor. Mitsubishi Motors, şirketin yüzde 34 hissesinin Nissan tarafından alınmasıyla geçtiğimiz sonbaharda ittifaka katıldı ve bu katılımla birlikte 2016 yılında ittifak dünyanın en büyük dördüncü şirketi seçildi.

 

Nissan Motor Company Hakkında

 

Merkezi Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan Nissan Motor Co. Ltd. Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-Nissan İttifakı'nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500'den fazla çalışanı bulunan Nissan, 2015 yılı içinde 5.42 milyon araç satış gerçekleştirip, 12.23 trilyon Japon Yeni (109,8 milyar dolar) gelir elde etti. Nissan, Infiniti ve Datsun markaları altında altmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Nissan Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. Nissan'ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir. Fransız üretici Renault ile 1999’dan bu yana ortaklığı bulunan Nissan’ın, 2016 yılı itibariyle de Renault-Nissan İttifakının devamı niteliğinde Mitsubishi Motors ile ortaklığı başlamıştır.