OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “Sanayicilerimiz ve okulumuz öğrencileri arasında oluşan sinerji, otomotiv sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacak” dedi. 

Türkiye’nin ilk otomotiv eğitim kurumu olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçı Birliği Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin (OİB MTAL) bu yıl ilk kez düzenlediği OTOFEST etkinliği, öğrencilerle sanayi firmalarını buluşturdu. OİB tarafından otomotiv sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için kurulan ve bu yıl üçüncü mezunlarını verecek olan okulun düzenlediği OTOFEST’e, Aktaş Holding, Akzonobel BTSO Mesyeb, Bosch Coşkunöz Holding ve Eğitim Vakfı, Doğuş Oto, Erdeğer Oto, Laspar, Orhan Holding, Otokoç, Plasmet, Renault, TKG, Tofaş, Yeşilova Holding gibi sektörün öncü firmaları katıldı. Firma temsilcilerinin öğrencilere deneyimlerini aktardığı etkinlikte, öğrenciler de iş bağlantıları kurmak için önemli fırsat yakaladılar.

Açılışına OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu’nun katıldığı, OİB MTAL Okul Müdürü Yunus Bulut ev sahipliğinde ve Müdür Yardımcısı Nihal Göker’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen OTOFEST’te, okul yönetimi, çok sayıda sanayici, iş adamı, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı.

Öğrencilerin sektörü tanıması için büyük fırsat

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, Türkiye’de liseler düzeyinde ilk kez düzenlenen OTOFEST ile Türk otomotiv sanayisinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığını kaydetti. OİB MTAL’in eğitim programlarıyla sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman açığını giderecek çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Sabuncu, “Türkiye’de alanında ilk ve tek olan okulumuzun ilk defa düzenlediği festival, otomotiv sektörünün geleceği olan okulumuz öğrencilerinin sektörü tanıması için büyük bir fırsat. Bu etkinlik sayesinde sektör temsilcileri ve okulumuz öğrencileri arasında oluşan sinerji, sektörümüzün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Mezun olacak öğrencilere iş bağlantısı kurma fırsatı

OİB MTAL Müdürü Yunus Bulut, etkinliği gerçekleştirmelerindeki amaçlarının öğrenci, sektör buluşmasını sağlamak, sanayicilerin deneyimlerini öğrencilere aktarmak, öğrenci sanayi işbirliğini güçlendirmek, mezun olacak durumdaki öğrencilerin iş bağlantıları kurmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Avrupa ülkelerinin kalkınmasını mesleki eğitime borçlu olduğunu ifade eden Bulut, “Türkiye’nin can damarı olan Bursa’ya katkıda bulunmak üzere OTOFEST adı altında sanayiciyi ve öğrencileri bir araya getirdik. Bundan sonra üstüne koyarak bu etkinliği geliştirecek ve yarınlara taşıyacağız” dedi. OİB MTAL Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Nihal Göker de beklentilerin üzerinde bir katılım ve destek gördüklerini ifade etti.