Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından geliştirilen yeni uygulama ilk etapta tüm kartvizitlerin değişimi ile başlayacak. Bu çerçevede İnsan Kaynakları Müdürü’nün unvanı “Stratejik İnsan Kaynakları Müdürü’ne” dönüşecek. Genel stratejide çalışanların kendi işlerinin ne kadar stratejik bir role sahip olduğunu hissetmesi ve bunun yansıtılmasının amaçlandığı uygulama ile Toyota'da stratejik yönetim anlayışının geliştirilmesi hedefleniyor.

Tüm Çalışanlar Stratejinin Bir Parçası”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, çalışanların zaman zaman düştüğü hatalardan birisinin, unvan ve pozisyonlarına bağlı olarak, kendilerini stratejik kademeden uzak görmeleri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

“Bu düşünce ile işlerine yaklaşan çalışanlar, işlerinin stratejinin bir parçası olduğunu gözden kaçırıp işlerini alışılagelmiş şekilde, işin "gereği kadar" yapmalarının yeterli olduğu inancına kapılmaktadır. Ancak, her pozisyon önemlidir ve stratejinin kilit parçalarından birini oluşturur. İşimizi alışılagelmiş yöntemlerle ve günün gerektirdiği kadarıyla yapıp tamamlamaktan çok, işi geliştirmenin, işin şirket stratejisine nasıl katkı sağlayabileceğinin düşünülmesi ile harika fikirler çıkabildiğini görüyoruz. İşte bu nedenle, görevi ve kademesi ne olursa olsun, tüm ekip arkadaşlarımızda bu konuda bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Böylece tüm unvanların önüne "stratejik" kelimesini ekledik. Bu uygulama ile herkes, yaptığı işin stratejik taraflarını da keşfedebilsin, işini bu anlayışla geliştirebilsin ve genel stratejiye "ortak" olsun istedik.”