Toyota, 25 Ekim’de kapılarını 45’inci kez açacak Tokyo Otomobil Fuarı’nda yeni modellerini ve yeni teknolojilerini sergileyecek. Toyota Tokyo’da ilk kez GR HV Sports ve Tj Cruiser konseptlerinin yanı sıra Yeni Nesil “Century” modelinin de tanıtımını gerçekleştirecek.

Toyota’nın GR HV Sports konsepti, otomobillerden keyif almanın farklı bir yolunu sunan özellikler taşıyor. Bu farklı konsept, spor otomobil heyecanını çevreci özelliklerle birleştiriyor. Toyota Sports 800 ve Supra gibi efsanevi modellerden ilham alan bir tavana sahip olan GR HV Sports, Le Mans’da yarışan TS050 Hybrid’in hibrit teknolojisini kullanıyor. Ayrıca TS050 Hybrid’e benzer arka difüzöre, alüminyum jantlara ve LED farlara sahip. Aracın en dikkat çeken özelliklerinden biri ise, otomatik vitese sahip aracın, vites kolu üzerindeki tek bir düğmeyle manuel şanzımana dönüşüyor olması.

 

Toyota’nın fuarda sergileyeceği bir diğer konsept olan Tj Cruiser ise, güçlü bir SUV ile bir kamyonetin genişliği arasında denge sağlayan özellikler barındırıyor. Yüksek taşıma kapasitesine sahip Tj Cruiser, bir SUV aracın avantajlarını da taşıyor. Tj Cruiser’ın pratik özellikleri arasında kayan arka kapılar ve katlanan yolcu koltukları sayesinde3 metre uzunluktaki nesnelerin taşınması da kolayca sağlanıyor.

Asaletin Yansıması: Yeni Nesil “Century”

Toyota’nın fuarda sergileyeceği bir başka modeli olan yeni nesil “Century” usta işçilik ve yüksek kalitesi ile Monozukuri Geleneği’ni sürdürüyor. Toyota’nın prototip modeli olan 3. jenerasyon Century, yüksek yolcu konforu, çevreci performansı ve tasarımı ile bir çok talebe cevap verirken, önceki jenerasyonlarındaki iç ve dış tasarım mirasına bağlı olarak yeni bir cazibe oluşturuyor.

Yeni Century lüks bir limuzin için uygun ekipman ve konfor ile geliştirilirken, olağanüstü bir yakıt verimliliği sağlamak için 5.0-litre V8 hibrit güç ünitesi ile desteklendi. Yeni Century’nin dingil mesafesi uzatılırken, plakalık ve zemin arasındaki yükseklik farkı azaltıldı. Ayrıca, otomobilde kumaş kullanılırken, masaj fonksiyonu da dahil edildi. Diz mesafesi ve tavan yüksekliği artırılan Century’de özellikle arka koltukta oturan yolcunun konforunun en üst düzeye taşınması hedeflendi.